Najdaljši podnebni tek, najbolj množična podnebna iniciativa na svetu- Čas se izTEKa- Running out of Time!,  ki bo potekala od 30. septembra do 6. novembra, s skupnim ciljem – UKREPATI ZA PODNEBJE, PROTI PODNEBNIM SPREMEMBAM IN ZA OHRANJANJE BIOTSKE PESTROSTI.

Štafetna palica bo v 38 dneh prepotovala 18 držav in 7.767 km. 18. in 19. oktobra pa je štafetna palica prečkala tudi našo državo Slovenijo.

Tej podnebni akciji smo se tudi v vrtcu Lipa z veseljem pridružili, saj je zadnji čas, da začnemo ukrepati in besede prenesemo v dejanja. Ta podnebna akcija je v vrtcu Lipa potekala na stadionu, ki je v neposredni bližini vrtca. Na dislocirani enoti Kompole je potekala na igrišču. Udeležile so se jo tako vzgojiteljice kot tudi otroci. Skupno število otrok je bilo 130. Vsaka skupina je pretekla celoten krog stadiona, ki je dolgi 400 m. Skupno smo torej pretekli 52 km. Otroci so štafetno palico predali naslednji skupini, dokler niso vse skupine odtekle krog v podporo podnebju. Da je bilo vse to povezano in obarvano na temo podnebja, je imela vsaka skupina svoj motiv, ki smo si ga predhodno izbrali. Ta motiv je bil vezan na vremenske pojave, kjer smo se pogovarjali o njihovem vplivu na naravo in življenje.

Otroci se že na splošno izredno radi gibajo, zato so še toliko raje sodelovali z nasmeškom na obrazu, saj so s svojim tekom naredili nekaj prav, dali svojo podporo podnebju in njegovim spremembam. 

@Ekošola

#RunningOutOfTime

 

ČAS JE ZA DEJANJA!

 

 

Zapisala: Evelin Podgoršek

(Skupno 101 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost