V mesecu novembru smo v skupini Temno modri palček pričeli spoznavati dinozavre. Strokovne delavke smo se za to zelo zanimivo temo odločile, ker je v naši skupini za to vrsto živali zelo veliko zanimanje. Vsakodnevno so otroci s sabo prinašali svoje dinozavre in se z njimi igrali, jih iskali v knjigah in nas spraševali v zvezi z njimi. To je bil dovolj velik razlog, da smo nekega dne začeli ustvarjati deželo dinozavrov. Na karton smo nalepili škatle in jih s škrobnim lepilom ter odpadnim papirjem obdelali. Sledilo je barvanje in ustvarjanje dreves. Z barvo smo označili hribe, poljane, reko in celo vulkan ni smel manjkati. Otroci so potrpežljivo čakali, da se je maketa dežele dinozavrov dobro posušila.

Ker smo jim želele vzgojiteljice pričarati čimbolj pristno vzdušje časa izpred več milijonov let, smo pripravile tudi razno rastlinje, drevesa, leteče pterozavre, stopinje tiranozavra in stegozavra, celo zvezdnato nebo. Ko so se sprehajali po temnem pragozdu, so slišali tudi strašno oglašanje teh velikih živali.

Ker pa seveda ne moremo mimo vulkanov, ki so tiste čase bruhali vročo lavo, smo otrokom pokazale tudi to. Z navdušenjem so opazovali kipeče gmote, ki so lezle iz treh mini vulkanov v naši igralnici. Otroci so prav tako ves čas pazili in skrbeli za tri bela jajca, ki so skrivala veliko presenečenje. Majhni zeleni dinozavri, ki so nas nekega jutra gledali iz gnezda, so bili prava paša za oči.

Našo deželo si je prišlo ogledati staro in mlado od blizu in daleč. In nikogar ni pustila ravnodušnega. Vsak se je v njej nekaj naučil, kaj novega slišal in videl. Za brezhibno delovanje vulkanov, ki je navdušilo otroke smo seveda izkoristile prijazno pomoč staršev, Lucije Stopinšek in Obrez Jaka, ki sta nam z veseljem svetovala in priskrbela prave sestavine za najboljšo lavo. Njihov led je naredil čudež.

       Lavra Prosenak, Zinka Grobelnik in Sonja Monfreda

  

         

        

 

(Skupno 89 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost