V mesecu marcu v skupini pogovor teče o naših družinah, družinskih članih in poklicih. Otroci s svojo domišljijo razmišljajo, kaj vse si želijo postati, ko odrastejo, seveda pa so vsem velik vzor tudi starši. Straši opravljajo najrazličnejše poklice. Nekateri so nam še posebej blizu. Eden izmed njih je tudi poklic knjižničarja, saj zelo radi obiščemo knjižnico, si izposodimo zanimive knjige in vsak dan preberemo nekaj novih knjig.

Ambrožev ati Damijan se je prijazno odzval našemu povabilu in nam zelo popestril dopoldan. Prišel je polnih rok, in ko je odložil vse kar je prinesel sabo smo mu z zanimanjem prisluhnili. Spoznali smo osnovno poslanstvo knjižničarjev in si ogledali najrazličnejšo ponudbo, ki jo Osrednja knjižnica Celje s svojimi podružnicami nudi. Otroke so najbolj pritegnili pravljični kovčki, velike didaktične knjige in igrače.

Ob koncu smo prisluhnili pripovedovanju pravljice avtorja Michaela Englerja: Dan ko je izginila Luna. Pravljico niso spremljale samo ilustracije, ampak tudi zvočni efekti.

Otroci so se zelo razveselili pozornosti, ki jo je Damijanu pripravil Miško Knjižko v čudežni nahrbtnik. Prejeli so zvezek in magnetek, ki jih bo zagotovo privabil na obisk knjižnice. Hvala še enkrat!

 

Vzgojiteljica Mihela 

     

                                                                 

 

 

 

 

 

(Skupno 132 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost