Na izlet malo drugače? Mi, neustrašni pohodniki planinskega krožka smo takoj ZA!

Zato smo se to sončno soboto, zbrali na železniški postaji v Štorah, kupili vozovnice in že nestrpno čakali na naš vlak. Za nekaj otrok je bila to prva vožnja z vlakom. Po nekaj minutah vožnje smo izstopili na postaji v Celju. Tam se nam je že ponosno kazal naš cilj – Celjski stari grad.

Pohod smo začeli ob Savinji,  prišli do označene poti navzgor do gradu, reče se ji “Pelikanova pot”. Gozdna pot navkreber, ni bila pretežka za male noge, odločene da zagledajo grad za vsakim ovinkom. Vmes smo se spočili na klopcah in občudovali glasno petje ptic. 

Končno smo le prišli do grajskega obzidja, kjer se je začelo naše raziskovanje.  Zavod za kulturne prireditve in turizem Celeia Celje nam je prijazno uredil brezplačen vstop v grajsko pravljico. Ko smo si dobro vse ogledali, občudovali čudovit razgled na Celje in njegovo kotlino, se obilno okrepčali, smo se pogumno podali na pot do naše končnega cilja – vrtca v Štorah. 

Ob dogovorjeni uri smo pripeli na vrtčevsko parkirišče, kjer so nas že čakali starši. Malo utrujeni, pa vendar polni lepih vtisov smo se razšli, vedoč da se zopet kmalu podamo na novo dogodivščino. 

Več fotografij si lahko ogledate v naši galeriji.

Ditka Rednak

                          

                             

 

                             

(Skupno 47 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost