Nogometna zveza Slovenije že sedmo leto zapored izvaja program Nogometni vrtci v vrtcu Lipa Štore, ki je namenjen otrokom starosti 5 in 6 let. Dejavnost se je odlično prijela, saj so nad možnostjo igranja nogometa v vrtcu navdušeni tako otroci, kot tudi njihovi starši. Program, ki je namenjen dečkom in deklicam, je brezplačen za vse predšolske otroke vrtca in se izvaja 1x tedensko v dopoldanskem času. Nogometni trener Matjaž Štancar tedensko poskrbi za zabavno uro nogometa v vrtčevski telovadnici.

Nogometna zveza Slovenije je sicer program pripravila v skladu z usmeritvami za razvoj mladinskega nogometa in nogometa za vse. Pri tem je želela dodatno popestriti vsebino programa v vrtcih, dodatno zadovoljiti potrebe otrok po gibanju in igri, pozitivno vplivati na otrokovo zorenje, dobro počutje in razvoj motoričnih ter miselnih sposobnosti, seznaniti otroke z nogometom kot igralno in gibalno aktivnostjo in promovirati šport ter gibanje z nogometno prepoznavnostjo.

Rdeči in Temno rdeči palčki smo vsako sredo nestrpno čakali Matjaža, da pride v naš vrtec, večkrat pa smo ga šli obiskat in trenirat nogomet tudi k njemu v klub Kovinar. Za zaključek leta smo odigrali še partijo nogometa, prejeli zaslužene medalje in se posladkali s sladoledom. Matjaž, hvala!

 

Klavdija Berglez

            

                                 

    

(Skupno 67 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost