Vikend v hribih? Jaaaa!

Šolsko leto se počasi zaključuje, prav tako tudi naš krožek za to leto. Kot se spodobi za konec, smo si Cici planinci, največjo dogodivščino zadali prav za to priložnost.

Starši so otroke pripeljali na Dom na Svetini v petek popoldan. Najprej smo se nastanili v naši ogromni spalnici, in že smo se podali na prvi pohod do Vrunčevega doma. Čudovito vreme, prekrasni razgledi so nas včasih začarali za kakšen trenutek več, da smo se jih naužili v miru.

Po krepki večerji, ko se je okrog nas že začelo temniti, smo si zopet nadeli nahrbtnike in naglavne lučke, ter se pogumno podali še na nočni pohod.

Prijetno utrujeni smo se vrnili v naš dom, se uredili v pižame, potem pa je sledila »nora pižama zabava«. Po tako pestrem dnevu, nam zaspati res ni bilo težko. Nekateri so zaspali že pred pričetkom pravljice.

Naslednje jutro, ob dogovorjeni uri, pa so k nam prišli naši najdražji – družina!

Skupaj smo se napotili po gozdni poti do strmih travnikov in kasneje po kamnih in koreninah do naše najvišje točke izleta, Tolsti vrh. Od tam nas je pot vodila po travniku smučišča do Celjske koče, kjer smo si lahko malo oddahnili in okrepčali. Odpočiti in polni dobre volje smo se na koncu le še podali do našega cilja – Doma na Svetini, kjer je sledilo podeljevanje zasluženih priznanj za neumorne pohodnike našega krožka.

 

Več fotografij si lahko ogledate  tukaj:https://vrtec-lipa.si/galerija-2/nggallery/solsko-leto-2023-23/zakljucni-izlet-cici-planincev

 

Ditka, Evelin in Ana

         

 

                              

                   

                         

        

 

(Skupno 44 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost