Zima ni izgovor da si  Cici planinci nebi obuli pohodne čevlje, se  toplo obleki in se podali na pohod.

Tako smo se v petek, 6. 1. 2023, odločili, da ko gredo vsi domov , gremo mi na naš zimski pohod. Zbrali smo v vrtcu v enoti Lipa, nekateri sploh nismo šli domov. Oprtali smo si nahrbtnike in se pogumno podali v hrib po Sankaški progi. Na začetku so nas prijetno božali sončni žarki, ko pa so le-ti izginili, je teta Zima pokazala svoje zobe. Ampak mi smo bili pripravljeni. Ob prihodu do že dobro znanega kozolca v Laški vasi, smo se najprej  okrepčali z piškoti, oblekli smo tople kape, rokavice in šale, ter se pogumno podali v hrib proti Žlajfi.  Ob prihodu na igrišče, smo opazili, da je že noč. Vzeli smo pripravljene naglavne lučke, in gozd okrog nas je dobil čisto drugačno sliko. Najprej smo si privoščili topel čaj, katerega so nam prijazno pripravile naše  kuharice. Potem smo pa nas je čakala igra, tekanje in raziskovanje igrišča, s pomočjo naših lučk.

Ko smo se vračali proti kozolcu, smo opazili, da nas spremlja svetla luna, saj je bila noč zelo jasna.

Da nebi bili prehitro na cilju, smo naredili še kratek ovinek. Znašli smo se pred hišo družine Pasarič. Prijazni domačini so nam razkazali mizarsko delavnico, naš stari znanec Damjan, ki nas vsako leto obišče z harmoniko, pa nas je tudi obdaril z dobrotami.

Ob prihodu na naš cilj, smo se dogovorili, gremo doma pod toplo odejico, mamam in očkom pa smo dali nalogo, da nam pripravijo topel napitek, saj smo si ga zaslužili.

Do naslednjega pohoda vas pozdravljamo Ditka, Evelin in Ana.

           

 

                     

                            

(Skupno 61 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost