Najstarejši otroci vrtca Lipa Štore že celotno šolsko leto obiskujejo pevski zbor. Tudi letošnje leto so se odzvali povabilu na tradicionalni Veseli vrtiljak v Šmarju pri Jelšah. Prireditev je potekala v petek, 19. 5. 2023, v polni dvorani tamkajšnjega Kulturnega doma. Za starše in ostale obiskovalce so Rdeči in Temno rdeči palčki zapeli dve pesmi – Vihar in Zmajčkov pozdrav ter se odlično izkazali! Kolo veselega vrtiljaka pa so poleg otrok našega vrtca zavrteli še otroci iz vrtcev Bistrica ob Sotli, Podčetrtek, Kozje, Šentjur in Šmarje pri Jelšah.

Nekaj dni kasneje, pa so otroci nastopili še na ploščadi Zdravstvene postaje Štore, ob Dnevu odprtih vrat. Glavni namen tega dogodka je bil seznaniti uporabnike Zdravstvene postaje Štore z delom zdravstvenih strokovnjakov in dodatnimi brezplačnimi aktivnostmi za povečanje kakovosti življenja. Otroci so se predstavili z enakima pesmima, takoj po nagovoru predstojnice Zdravstvene postaje Štore.

Takšne kulturne prireditve so odličen način sodelovanja vrtca z okoljem, saj otrokom omogočajo priložnost nastopati, le-to pa krepi otrokovo samozavest ter poskrbi za dvig otrokove samopodobe. Mentorice smo izjemno ponosne nanje.

 

Urška Krašovec, Katja Krevh in Maruša Vrhovšek

    

(Skupno 101 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost