V vrtcu Lipa smo v tednu od 29.5. do 2.6.2023, v sklopu meseca športa tudi v tem šolskem letu izvedli »Teden športa«. Letošnja rdeča nit tedenskega projekta je bila »Mini olimpijada«. Športna zabava za otroke je potekala na ravni celotnega vrtca.

Tako kot vsaka olimpijada je bila tudi naša sestavljena iz treh osnovnih sklopov: olimpijski protokol z olimpijsko zastavo ter baklo, izvedba športnih izzivov in zaključek z gosti ter podelitvijo zasluženih medalj. Skozi ves teden so se zvrstile različne športne dejavnosti in aktivnosti: spretnosti poligon z ovirami, zabavne igre z vodo, vožnja s kolesi, skiroji in tricikli, orientacijski pohod in iskanje skritega zaklada. Predšolski palčki vrtca Lipa in dislocirane enote Kompole pa smo eno zabavno dopoldne preživeli v Celju. Na izlet smo se odpravili z vlakom in obiskali znanstveno-zabavni park Tehnopark Celje.

Na petkov zaključek Tedna športa pod naslovom Mini olimpijada smo k sodelovanju kot aktivne udeležence povabili več gostov in sicer nogometnega igralca Ariana Torra in Grofkota – maskoto nogometne zveze Celje, slovensko olimpijsko atletinjo Jolando Čeplak  in hokejskega trenerja Domna Ramšak. Teden športa je ves čas potekal v duhu »Važno je sodelovati in ne zmagati!«. Mali nadobudni športniki vrtca Lipa so v vseh ponujenih dejavnostih uživali in se pošteno razgibali. Ob tako vročem tednu pa ni smelo manjkati nekaj sladkega … seveda, sladoled!!!

 

Klavdija, Mojca in Anja

             

 

                             

 

(Skupno 123 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost