Drevesa so rastline, ki najbolj zaznamujejo gozd. Temno rdeči palčki imamo najraje raziskovanje v naši gozdni igralnici, kjer preživimo veliko časa. Igra z naravnim materialom ponuja neskončno ustvarjalnih idej, ki se odražajo v igri otrok.

Pred igralnico je med grmički začelo rasti novo drevo. Z otroki smo se odločili, da mu pomagamo najti pravo mesto v gozdu. Ob tem smo začeli spoznavati kako velik pomen imajo drevesa za ljudi in zakaj jih mamo tako radi. Drevesa nas ščitijo pred sončno pripeko in nam z oddajanjem vode hladijo in vlažijo zrak v gozdu. Velikokrat so nam nudila kratko zatočišče pred prvimi kapljicami dežja in nas celo leto razveseljevala s številnimi plodovi, ki smo jih uporabili v igri.

Mlado drevesce smo previdno izpulili in so dobro ogledali njegove sestavne dele. V gozdu smo mu poiskali primerno mesto na katerega se bomo lahko še velikokrat vrnili, ko bomo opazovali kako veliko postaja naše drevo. V izkopano luknjo smo položili drevo, ga zasuli z zemljo in ga dobro zalili. Želimo si, da bo nekoč tudi naše posajeno drevo pripovedovalo svojo zgodbo, saj imajo drevesa zdravilno in pravljično moč.

Drevesa so pljuča zemlje, zato si tudi Temno rdeči palčki želimo, da ostajajo in rastejo z nami.

 

      Mihela in Maruša

                                             

 

 

                                   

 

 

(Skupno 70 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost