Otroci iz skupine Rdečega in Temno rdečega palčka so skupaj s svojimi vzgojiteljicami  nestrpno pričakovali mesec december. V zadnjih dneh novembra so nas palčki s pismi in nalogami popeljali v čarobni svet palčkov. Povabili so nas na pravljično raziskovanje njihovega življenja v gozdu. Poslali so nam načrt poti, ki nas je popeljal na nočni pohod do zaklada.

Palčkova pravljična noč se je zgodila v noči iz četrtka na petek (30.11. – 1.12. 2023). Ko se je spustil mrak, so je pred vrati vrtca zaslišali prvi glasovi otrok. Slovo od staršev je bilo zelo hitro, saj je bila po igralnicah že prava zabava s svetilkami. Otroci so hiteli kazati svojim prijateljem, kakšno svetilko imajo in kako dobro sveti. Ko smo odložili vse stvari, smo še enkrat natančno prebrali pismo, napeli male možgančke in si naredili načrt. Za sladkanje pri praznični čajanki pa smo si pripravili čokoladne kroglice s čarobno sestavino, ki so nam jo poslali palčki.

Obuvanje in oblačenje še nikoli ni potekalo tako hitro, saj je bila želja poiskati palčkov dom in presenečenje res veliko. Ko smo se bližali gozdu, so otroci opazili svetlobo, ki je prihajala izza bližnjega drevesa. Navdušenje in vznemirjenje je naraščalo. Ob veliki rdeči lanterni nas je čakalo presenečenje. Palčkom smo prinesli v dar najlepšo čokoladno kroglico, medtem pa smo pokukali kaj se je skrivalo v škatli presenečenja. Radovedno smo jo odprli, v njej pa našli pismo, v katerem je bilo natančno razloženo, kaj vse pomenijo stvari v škatli. Gorski palčki so otrokom podarili praznični čaj, iz najboljših zelišč, ki so jih nabirali vse poletje do pozne jeseni. Čaj si bomo skuhali na prazničnih čajankah v mesecu decembru. Podarili so nam Veliko knjigo o škratih. Palčki so vsakemu otroku podarili čaroben kamenček, ki prinaša lepe in sladke sanje. In tisto noč, so se palčki dogovorili s Sanjavimi vilami, da se sanje, ki jih bodo otroci sanjali v vrtcu, tudi uresničijo.

Polni čarovnije smo se vrnili v vrtec, se posladkali in sledila je glasna zabava v mini discu, ob kateri smo razgibali telo in glasilke. Sledil je ogled risanke Palček David. En, dva, tri smo bili vsi urejeni in na ležalnikih. Malo so še preizkusili svoje svetilke, nato pa jih pospravili ob ležalnik. Ob branju pravljice so se otroci potopili v sladke sanje, ki so trajale vse do jutra, ko se je zunaj že čisto zdanilo.

Med pretegovanjem na ležalnikih se je slišalo veliko zanimivih pogovorov o vtisih iz prejšnjega dne. Pred zajtrkom smo naredili jutranjo telovadbo, nato pa prisluhnili drug drugemu o doživetjih prejšnjega večera. Tako otroci kot vzgojiteljice si bomo zapomnili čudovito čarobno izkušnjo, ki nas je obogatila in še bolj povezala. Bil je čarobni uvod v praznični december, v katerem bomo letos še posebej poudarjali dobrosrčnost, prijaznost in skromnost.

Palčkove pomočnice: Mihela, Maruša, Zala, Magda, Sonja in Klavdija

                       

 

    

 

                   

 

                  

(Skupno 86 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost