Najstarejši otroci vrtca Lipa (Svetlo zeleni, Rdeči, Temno rdeči in Mavrični palčki iz Kompol) smo se v dneh od 14. 5. do 16. 5. 2024 potepali po Celju.

Takoj po zajtrku smo se odpravili na izlet z vlakom. Naš cilj je bil Znanstveno-zabavni park TEHNOPARK Celje, ki se nahaja v samem mestnem jedru. Pot nas je vodila peš do železniške postaje Štore, kjer smo imeli predvideni vlak ob 10.22 uri. Tako otroci kot vzgojiteljice smo bili vznemirjeni, da nas še deževno vreme ni motilo. Večina otrok se je prvič peljala z vlakom, pa četudi je bilo to samo dvakrat po 4 min, Štore – Celje in Celje – Štore. 

Skozi raziskovanje, igro in eksperimentiranje že v vrtcu pri najmlajših spodbujamo zanimanje za naravoslovje in znanost. Otroci so v Tehnoparku doživeli edinstveno interaktivno izkušnjo, ki je v kombinaciji z izobraževanjem ključ do osvojitve znanja. Spoznali smo znanstvenico Ano in gosenico Fani, ki sta nas popeljali skozi vesolje, ekologijo, matematiko in naravoslovje: Planetarij, Ločevanje odpadkov, Robot Teo, Zdrava prehrana, Jaz v milnem mehurčku in Gradim in se učim!

Poskrbeli smo tudi za lakoto in si s seboj vzeli prave »lunch« pakete. Nazaj smo se vračali z vlakom ob 13.20 uri in se v vrtec vrnili še pravočasno za vse popoldanske dejavnosti. Polni pozitivnih občutkov smo prijetno utrujeni odšli domov!

 

Klavdija BERGLEZ

                       

            

                

                                    

             

 

 

 

(Skupno 81 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost